Home reparatie Waarom een glaslift huren zo’n goed idee is als u glas gaat...

Waarom een glaslift huren zo’n goed idee is als u glas gaat plaatsen

2382
0
glas

Het plaatsen van glas is een arbeidsintensieve klus. Zeker wanneer het om het plaatsen van glas op een bovenverdieping gaat. Dit omdat een gemiddelde glasplaat een behoorlijk gewicht met zich mee brengt. Het is dan ook geen uitzondering dat er kozijnen zijn waar een glasplaat in zit die zo’n honderdvijftig kilo weegt. Alleen is dit sowieso al niet te tillen, en met zijn tweeën kan dit misschien met moeite lukken. Op het moment dat je glas gaat plaatsen is het gebruiken van een glaslift dan ook zeker aan te raden. Door gebruik te maken van een glaslift wordt het tillen van de glasplaten een stuk gemakkelijker gemaakt.

 

Een glaslift

Veel glaszetters hebben een glaslift in hun bezit. Er zijn diverse soorten glasliften in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Wanneer je zelf de ruiten in je kozijnen wil vervangen kun je ook een glaslift huren. Door dit te doen voorkom je dat je mogelijk gevaarlijke capriolen uit moet halen om ervoor te zorgen dat de nieuwe ruit om de eerste verdieping komt. Tevens is glas vaak scherp waardoor je vervelende snijwonden op kunt lopen op het moment dat je glas op een verkeerde manier tilt. Ook wanneer je werkzaam bent als aannemer en je regelmatig glasplaten vervangt is het zeker aan te raden om een glaslift te huren op het moment dat je glasplaten gaat vervangen. Het plaatsen van glas is een klus die voorzichtig moet worden uitgevoerd. Dit omdat een ongeluk vaak in een klein hoekje zit en je natuurlijk niet wil dat een nieuw ruit kapot springt doordat je per ongeluk ergens tegen aan hebt gestoten tijdens het tillen van deze nieuwe ruit. De kosten die je betaald voor het huren van een glaslift staan namelijk niet in verhouding met de kosten die je betaald voor een nieuwe ruit. Daarom is het huren van een glaslift dan ook geen overbodige luxe op het moment dat je glas gaat plaatsen. Voor grotere hoogtes of meer gewicht kun je ook een mini hijskraan huren.

 

Glas plaatsen

Bij het plaatsen van glas komt vaak heel wat kijken. Allereerst is het belangrijk dat de nieuwe ruit de juiste formaten heeft. Je wil namelijk niet dat de ruit te groot of te klein is voor het kozijn waarin jij de ruit wil gaan plaatsen. Daarnaast is het belangrijk dat het glas op zijn plaats wordt gehouden nadat je het glas hebt geplaatst. Dit wordt gedaan door glaslatten. Deze worden in verstek gezaagd en zorgen ervoor dat de ruit om zijn plaats wordt gehouden in het kozijn. Na het plaatsen van de ruit en de glaslatten wordt het glas in veel gevallen afgedicht met beglazingskit. Dit om lekkage tegen te gaan, maar ook om ervoor te zorgen dat er geen toch kan ontstaan langs de ruit. Voor het tillen van glas worden vaak zogenaamde glasnappen gebruikt. Dit zijn een soort grote zuignappen waaraan een handvat bevestigd zit. Door deze glasnappen te gebruiken kun je het glas op een eenvoudige wijze in het kozijn tillen. Zonder dat je hierbij het gevaar loopt op nare, diepe snijwonden. Met behulp van zulke glasnappen kun je het glas eenvoudig vanaf de glaslift het kozijn in tillen. Het plaatsen van glas is dus niet zo eenvoudig als dat het misschien op het eerste oog vaak laakt. Bovendien vergissen veel mensen zich vaak in het gewicht wat een glasplaat met zich mee kan brengen. Zeker wanneer het om dubbel of misschien wel veiligheidsglas gaat.  Wanneer je geen kennis van zaken hebt met betrekking tot het plaatsen van glas, is het dan ook niet aan te raden om zelf zonder de juiste voorbereidingen en zonder het gebruik van de juiste hulpmiddelen het nieuwe glas te gaan plaatsen.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here