Home reparatie Koelkast is defect, wat nu?

Koelkast is defect, wat nu?

1843
0
koelkast reparatie

Werkt uw koelkast niet, is deze defect of kapot? Heel vervelend!

In een koelkast zitten veel onderdelen die onderhouden moeten worden om het meeste uit de koelkast te krijgen. Het defect raken van een koelkast kan u op verschillende manieren merken bijvoorbeeld:

  • er brandt geen licht meer als ik de koelkast open doe
  • er ligt veel water in de koelkast
  • de koelkast koelt niet meer
  • mijn koelkast woord te koud en mijn producten bevriezen
  • mijn koelkast stinkt of het rubber bij de deur werkt niet meer. 

Deze problemen zijn natuurlijk heel vervelend maar sommige dingen kunnen voorkomen worden door goed onderhoud. Om een voorbeeld te geven: mijn koelkast stinkt.

Dit is makkelijker op te lossen dan de andere problemen als uw koelkast stinkt is het tijd voor een schoonmaakbeurt. Haal alle producten uit de koelkast en doe ze in een piepschuim doos of een koeltas haal alle platen maak deze goed schoon met warm water maak ook de binnenkant goed schoon. Check ook het rubber bij de deur en zorg dat er geen etensresten of andere dingen tussen zitten.

Als de nare geur uit de koelkast nog niet verdween is bel dan een reparateur van Teamwitgoed.nl en laat hem er naar kijken. Ook voor alle andere problemen kan u natuurlijk ook bij ons terecht.

Thermostaat koelkast kapot

De thermostaat van uw koelkast zit achter de draaiknop in de koelkast met deze draaiknop regelt u de temperatuur. Wanneer uw thermostaat defect is wordt de temperatuur dus niet meer geregeld.

Hoe herken je een de defecte thermostaat: de koelkast koelt niet meer dit kan u herkennen als u een gevoel heeft dat de koelkast niet meer goed koelt.

Om dit te testen kunt u een thermometer in de koelkast leggen en na een paar dag kijken wat de temperatuur is als dit boven de 7 graden is met u de knop verder draaien zodat de thermostaat de koelkast koeler houd.

Als u na een dag geen verschil ziet of de temperatuur is omhoog gegaan dan is de thermostaat kapot en is het nodig om een reparateur te laten komen om de Thermostaat te vervangen dit kan bij: Teamwitgoed.nl 7 dagen per week.

Compressor koelkast kapot

De compressor in uw koelkast zit meestal onder in de koelkast. De compressor zorgt ervoor dat de koel/warmte vloeistof in uw koelkast wordt rond gepompt. Dit doet de compressor door middel van druk.

In de koelkast zitten verschillende leidingen aan de binnen en buitenkant. Aan de binnenkant loopt de leidingen die de koude vloeistof rondleiden. Dit zorgt ervoor dat de koelkast koud blijft. Ook lopen er leidingen aan de buitenkant van de koelkast om de hitte uit te stoten. Om de vloeistoffen goed rond te leiden moet je druk opbouwen en dit is het werk van de compressor.

De compressor werkt helemaal automatisch en gaat alleen uit als er geen stroom is. Als u koelkast per ongeluk is uitgevallen of zonder stroom komt te zitten probeer dan binnen 3 minuten de koelkast weer aan te sluiten op het stroom als dit niet gebeurt kan de compressor zijn druk niet kwijt en komt hij vast te zitten en dan werkt de compressor niet meer dan is de compressor aan vervanging toe. Als u merkt dat er een sissend of borrelend geluid uit de koelkast komt.

Als u dit opmerkt verwijs ik u meteen door naar: Teamwitgoed 7 dagen per week geopend.

Scharnier koelkast kapot en scharnier inbouwen

Sluit de deur van de koelkast niet meer?  Is de deur van uw koelkast er helemaal uitgevallen of kraakt deze enorm? Vaak ligt het probleem dan aan afgebroken koelkast scharnieren. Het is dan aangeraden om deze te vervangen, wel is het handig om te weten dat niet iedereen zomaar scharnieren kan kopen om deze vervolgens te vervangen. Er is namelijk expertise nodig om de juiste type scharnieren te vinden voor uw koelkast, ook het plaatsen van de scharnieren eist vakmanschap.

Maken uw scharnieren van de koelkast een piepend geluid? Probeer deze dan in te vetten met WD-40. De meeste slijtage bij een Scharnieren ontstaat meestal bij het draait punt.

Koelkast lampje kapot

Het lampje in uw koelakst is natuurlijk onmisbaar jammer genoeg heeft dit lampje ook een bepaalde levensduur en deze zou dus na een bepaalde tijd vervangen moeten worden.

Om dit lampje te laten branden zit er een technisch systeem in uw koelkast. Niet elk model werkt met hetzelfde systeem er zijn modellen met een sensor en modellen met een drukknop. Als u het lampje heeft vernieuwt en het lampje werkt nog steeds niet dan is er een ander onderdeel kapot en hiervoor heeft u toch iemand nodig die verstand heeft van koelkasten. Wanneer dat het geval is raden wij het aan om een koelkast monteur te bellen, iemand die dagelijks koelkast reparaties uitvoert.

koelkast reparatie

Koelkast reparatie door teamwitgoed.nl

Teamwitgoed specialiseert zich in koelkast reparatie en staat landelijk bekend als een bedrijf met meer dan 20 witgoed reparateurs in dienst. Zij voeren witgoed reparatie uit en rekenen lage tarieven. Je kunt er zeker van zijn dat zij een eerlijke storingsdiagnose uit zullen voeren en goedkope reparaties aanbieden. Of het nou gaat om een wasmachine, vaatwasser, droger of koelkast: bij Teamwitgoed.nl zit u goed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here