Home huisenwonen Tijd, geld en energie steken in het besparen op vaste lasten

Tijd, geld en energie steken in het besparen op vaste lasten

1530
0
besparen

De vaste lasten van een huishouden worden steeds duurder. Denk hierbij maar eens aan de kosten die je betaald voor het gas water en elektriciteit! Ondanks de tarieven variëren, is de prijs die je betaald voor deze voorzieningen toch enorm. Het is dan ook niet gek dat velen van ons kijken hoe ze zuiniger kunnen omgaan met hun verbruik. Apparaten die op gas werken worden langzaam vervangen voor energiezuinige apparaten op stroom. Iedereen weet inmiddels wel dat het aardgas over een tijdje niet meer bruikbaar is en sommige nemen daarom nu al slimme maatregelen.

Energiebesparende maatregelen kosten geld

Het aanleggen van vloerverwarming, investeren in woningisolatie, het in werking stellen van een warmtepomp, zonnepanelen laten leggen of het plaatsen van dubbel glas…. Allemaal oplossingen die ervoor zorgen dat je woning energiezuiniger wordt waardoor je energierekening drastisch verlaagt. Echter al deze maatregelen zijn niet gratis, ondanks er op sommige aanschaffen een subsidie van kracht is kosten deze oplossingen allemaal een behoorlijke smak geld. Geld dat je wellicht niet zomaar hebt liggen. Om toch te kunnen besparen op de energierekening sluiten daarom veel huishoudens een lening af bij overstappen.nl. Soms is dit een zogenoemde groene lening, echter niet alle kredietverstrekkers hebben een dergelijke leningsvorm in hun assortiment.  Een persoonlijke lening is ongeveer hetzelfde. Beide leningsvormen zijn aftrekbaar van de belasting wanneer je deze gebruikt om je woning te verduurzamen.

Geld lenen om je woning te verduurzamen

Ondanks je misschien niet direct zou denken om geld te gaan lenen om dit vervolgens uit te geven aan zonnepanelen, een warmtepomp of woningisolatie doet toch een groot deel van de Nederland dit. Het is een slimme uitgaven. Je bespaard namelijk direct na de aangeschafte aanpassingen zoveel geld op je energierekening zodat je in een korte periode je lening hebt afbetaald en het voordeel blijft aanhouden.

Een lening aanvragen om je energierekening te verlagen

Wanneer je een lening gaat afsluiten om je woning te verduurzamen en je energierekening te verlagen, is het verstandig om te letten op de volgende punten:

  1.     Controleer of je boetevrij kan aflossen;
  2.     Bekijk goed welke rente je gaat betalen;
  3.     Let goed op de kleine lettertjes;
  4.     Controleer de vergunning van de kredietverstrekker bij de Autoriteit Financiële Markt, zodat je zeker weet dat je in zee gaat met een betrouwbare aanbieder;
  5.     Vergeet de risico’s niet: als je geld leent, ga je een verplichting aan. Je moet je aan betalingsafspraken houden, ook als je situatie in negatieve zin verandert.
  6.     Leen alleen het bedrag dat je nodig hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here