Home huisenwonen Gratis dakinspectie laten uitvoeren om problemen te voorkomen

Gratis dakinspectie laten uitvoeren om problemen te voorkomen

905
0
dakinspectie door dakdekker van leeuwen

Of u nu uw dakdekkersbedrijf start of al jaren in de branche actief bent, er zijn enkele eenvoudige stappen voor dakinspectie die elk bedrijf zou moeten uitvoeren als onderdeel van hun algehele dakbedekkingsservice. Dakinspecties worden uitgevoerd door gekwalificeerde dakdekkers om problemen te identificeren, zodat het dak kan worden gerepareerd. Maar hoe doe je een dakinspectie? In dit artikel bespreek ik het basisproces en geef ik een paar tips om het gemakkelijker te maken, met dank aan Dakdekkers-vanleeuwen.nl voor informatie over dit onderwerp.

Dakinspecties beginnen lang voordat iemand ooit naar het dak zelf kijkt. Vaak beginnen gekwalificeerde dakdekkers hun inspecties met deze twee eenvoudige stappen: het interviewen van bewoners en het controleren van bouwdocumenten. Zodra de dakinspectiespecialist beter begrijpt waar hij op moet letten, begint hij met de dakinspectie.

Bij een typische dakinspectie zal de inspecteur het dak visueel vanaf de grond inspecteren. Dit omvat het kijken in de dakranden, spanten, onderspanten en alle andere bekende openingen en doorvoeringen. Als zich vuil, vet, puin of ijs ontwikkelt in het bereik van een inspecteur, wordt dit opgemerkt. Een visuele inspectie van de omvang van de dakinspectie geeft geen volledig beeld van het schadepotentieel.

Wanneer een dakinspectie is afgerond, wordt het rapport van de dakinspectie ter goedkeuring voorgelegd aan de dakdekker en/of eigenaar. Het gedetailleerde rapport geeft details over de benodigde reparaties, de kosten en een schatting voor wanneer het werk klaar moet zijn. Een professionele service omvat deze items:

– Checklist voor waterschade

Deze lijst beschrijft de soorten schade die een dakinspectie moet identificeren. Het vaakst geïdentificeerd zijn gebroken dakspanen, ontbrekende fascia, ontbrekende dakshingles, ontbrekende valleien, ontbrekende uitsteeksels, ontbrekende tegels, ontbrekende mantel, ontbrekende zolderisolatie, ontbrekende dakpannen, los dakbedekkingsmateriaal en ontbrekende valleien.

– Checklist voor binnenlucht

Deze lijst beschrijft de problemen die ervoor kunnen zorgen dat er zich vocht in een huis ophoopt. Enkele veelvoorkomende problemen in verband met de luchtkwaliteit binnenshuis zijn lekken in leidingwerk, condensatie tussen muurframes, lekkende plafondtegels, lekkend sanitair, lekkend dakbedekkingsmateriaal en slechte ventilatie.

– Checklist voor binnenlucht

Deze lijst beschrijft de problemen die ervoor kunnen zorgen dat er zich water in een huis ophoopt. Veelvoorkomende problemen zijn lekken in dakbedekkingsmaterialen, condensatie tussen muurframes, lekkende plafondtegels, lekken in sanitair, lekkend dakbedekkingsmateriaal en slechte ventilatie.

– Detectie en inspectie van waterlekkage

Dit deel van een dakinspectie is bedoeld om alle mogelijke lekkages te lokaliseren die mogelijk niet zijn waargenomen bij een interieurinspectie. De inspecteur voert een nauwkeurige visuele inspectie uit en stelt de bron van eventuele vermoedelijke lekken vast.

Binneninspecteurs zijn verplicht om ook waterschade-inspecties uit te voeren op zolders, kruipruimtes en buitenmuren, maar die inspecties worden pas uitgevoerd nadat de buiteninspectie is voltooid.

– Commerciële dakinspecties

Wanneer een commerciële dakinspectie wordt uitgevoerd, is de dakinspectie verantwoordelijk voor het opsporen van eventuele gebreken aan het dak van de constructie. Deze inspecteurs zijn speciaal opgeleid om problemen te identificeren en te rapporteren die een aanzienlijke impact zouden hebben op het vermogen van een bedrijf om te werken, evenals op de veiligheid en beveiliging van zijn klanten.

Enkele van de meest voorkomende soorten problemen die in commerciële constructies worden aangetroffen, zijn: dakramen, schoorstenen, verhuur van containers, ontbrekende of gebarsten dakspanen, ontbrekende of gebarsten dakpannen, ontbrekende of gerafelde dakspanen, ontbrekende of rafelige dakvalleien, ontbrekende of kapotte ventilatieopeningen, misvormd dak secties, en dakrot en rot.

– Schimmel- en meeldauwpreventie

Een dakinspectie is belangrijk voor het opsporen van lekken of andere problemen die waterinfiltratie in het daksysteem zelf kunnen veroorzaken. De inspecteur controleert niet alleen visueel op lekkage maar ook op andere mogelijke tekenen van vochtinfiltratie. Sommige van deze tekens omvatten verkleurde plafonds, schimmelgroei op de muren of verkleurde, bemoste gebieden rond ramen en deuren.

Inspecteurs zullen ook controleren op tekenen van meeldauw en schimmelgroei tussen dakpannen, in de schoorsteen en langs dakramen, waar het extreem gevaarlijk kan zijn voor dakreparateurs om binnen te komen vanwege de aanwezigheid van schimmelsporen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here