Home huisenwonen Gedestilleerd water voor vele doeleinden te gebruiken

Gedestilleerd water voor vele doeleinden te gebruiken

1211
0

De laatste tijd horen we steeds meer over het gebruik van gedestilleerd water. Velen van ons kennen het fenomeen van de accu’s van onze auto’s. Die moesten meestal bijgevuld worden met gedestilleerd water. De meeste moderne accu’s overigens niet meer. Maar gedestilleerd water wordt ook in andere gebieden veel gebruikt; in de industrie, als koelvloeistof voor grote motoren, in de chemie, bij schoonmaakbedrijven, horeca en ook steeds vaker bij mensen thuis. Omdat er met gedestilleerd water geen kalkaanslag ontstaat is het bijvoorbeeld ideaal om in de strijkijzer te gebruiken.

Het alternatief: een waterontharder

Zoals je kunt lezen biedt gedestilleerd water veel voordelen omdat er geen kalkaanslag ontstaat. Heb je in huis veel te maken met kalk? Dan kan ook een waterontharder uitkomst bieden. Dit slimme systeem haalt de kalk uit het water. Dit zorgt voor aangenaam zacht water en minder kalkaanslag in de badkamer. Je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig wat dus ook een mooie kostenbesparing kan opleveren. Wil jij ook een een waterverzachter laten plaatsen? Zoek naar een waterontharder installateur in Zwolle, een expert in Meppel of een van de andere regio’s die je op deze website kunt zoeken. 

Wat is gedestilleerd water eigenlijk?

Door een speciaal chemisch proces van verdampen en weer condenseren, kan men water in zijn zuiverste vorm creëren. Dit water is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld leidingwater, vrij van zouten en mineralen, die op hun beurt weer bestaan uit positieve kationen en negatieve ionen. Om als drinkwater te gebruiken is gedestilleerd water niet geschikt, maar het kan wel goed in de keuken gebruikt worden. Omdat het zo zuiver is, heeft het geen invloed op de smaak van de ingrediënten, waardoor de gerechten veel beter tot hun recht komen en voller van smaak zijn.

Misschien denkt u erover om voor bepaalde doeleinden over te stappen op het gebruik van gedestilleerd water, hetzij thuis of in uw onderneming, maar wilt u er eerst meer over weten? Er is een zeer complete website over gedestilleerd water, waar u er werkelijk alles over te weten kunt komen. Lees over het gebruik ervan, hoe het gemaakt wordt, waar het te verkrijgen is en wat de voordelen zijn.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here