Home blogs Het beste bier brouw je zelf!

Het beste bier brouw je zelf!

224
0

Drink jij regelmatig een lekker fris koud biertje? Dan is het misschien wel eens tijd om je eigen biertje te gaan brouwen. Want laten we eerlijk zijn, er gaat natuurlijk niets boven je eigen gebrouwen biertje. Niet alleen bepaal je helemaal zelf wat je brouwt, maar kun je indien nodig ook zelf nog wat spelen met het recept. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld een heerlijke frisse IPA, maar is ook een wat zwaardere tripel een goede optie. Kortom, keuze genoeg!

Kies voor een uitgebreid startpakket

Wanneer jij vaker dan één keer een biertje wilt brouwen, is het aan te raden om te kiezen voor een uitgebreid bierbrouw pakket. Dit pakket bestaat namelijk niet alleen uit alle ingrediënten die je nodig hebt voor het brouwen van je eigen bier, maar beschikt over verschillende praktische benodigdheden, zoals een thermometer. Zo hoef je nooit meer na te denken of je alles wel in huis hebt en hoef je in vervolg alleen nog maar de ingrediënten in huis te halen en kun je direct aan de slag.

Leuk om te doen met vrienden

Het leukste aan het brouwen van je eigen bier, is dat je dit perfect met vrienden kunt doen. Vooral wanneer jullie allemaal je eigen bier brouwen, kunnen jullie je eigen bier proeverij organiseren. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat het brouwen van het bier enige tijd in beslag neemt en je niet van vandaag op morgen een eigen biertje hebt gebrouwen. Plan jullie avondje bier proeven daarom dus ook vast ver vooruit, gemiddeld zo’n 3 tot 4 weken. Dan weten jullie in ieder geval zeker dat het bier klaar is en kunnen jullie genieten van jullie eigen gemaakte brouwsels.

Geef een bierbrouw pakket cadeau

Zelf bierbrouwen is natuurlijk super leuk, maar een bierbrouw pakket cadeau geven aan iemand ook! Niet alleen is dit ook direct het perfecte moment om een vervolgafspraak te plannen om het bier te proeven, maar weet je ook zeker dat je met iets origineels komt. Want laten we eerlijk zijn, wie bedenkt het nu om een bierbrouw pakket cadeau te geven? Uiteraard is het wel belangrijk dat de persoon aan wie je dit cadeau geeft ook van bier houdt. Wanneer dit niet het geval is, dan kun je natuurlijk beter voor iets anders kiezen.

Maak je eigen recept

De eerste paar keer is het natuurlijk leuk om een kant-en-klaar recept te gebruiken. Maar naarmate je het vaker hebt gedaan, is het ook leuk om eens wat te experimenteren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld wat meer hop toe te voegen, zodat je bier een wat andere smaak krijgt of zelfs een volledig eigen recept. Wel is het dan belangrijk dat je goed weet welke verhouding je moet gebruiken. Het bier moet namelijk wel kunnen gisten. Gelukkig zijn hier tegenwoordig allerlei programma’s voor, zoals bijvoorbeeld het brouwhulp software programma.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here